• Pokyny upravujúce podmienky materskej školy na obdobie školského roku 2021/2022


          • Pokyny pre zákonných zástupcov

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie školského roku 2021/2022.
            • Predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“  a takisto aj po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov. V zelených okresoch predkladá toto vyhlásenie dobrovoľne na základe odporúčania ministerstva v záujme ochrany zdravia na škole, v ostatných okresoch mu táto povinnosť vyplýva z COVID Automatu. Rodič, ktorý nepredložil ,,Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej fázy.
            • Zákonný zástupca odovzdá pri prvom preberaní dieťaťa náhradné oblečenie pre dieťa, prezuvky, pyžamo, hrebeň, uterák, menšiu šálku na pitný režim a náhradné rúško 1 ks, ktoré sú uložené vo vyčlenenej a označenej skrinke každého dieťaťa. Každé dieťa má označené menom!!! všetky individuálne potreby osobnej hygieny (hrebeň, pohár, uterák, oblečenie, prezuvky) tak, aby nedochádzalo k ich zámene.
            • Rešpektuje pravidlá nenosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.
            • Zákonný zástupca je povinný odhlásiť /prihlásiť dieťa zo stravy vždy do 14:00 hod. na nasledujúci deň. Výnimku tvorí pondelok a situácie, keď dieťa náhle ochorie, vtedy je možné dieťa odhlásiť/prihlásiť na stravu do 7:00 hod.  Odhlasovať/prihlasovať dieťa na stravu je možné u triednych učiteliek osobne, telefonicky do MŠ - 0317781386 resp. telefonicky do školskej jedálne - 0911 980 820 alebo  0911 866 467 odhlasovanie cez sociálne siete sa neakceptuje !! Pri neodhlásení dieťaťa zo stravy sa finančná náhrada neposkytuje.
            • V prípade, že má dieťa alergiu a s ňou spojené zdravotné ťažkosti, je potrebné zo strany zákonného zástupcu predložiť lekárske potvrdenie o tomto ochorení.
            • V prípade, že u dieťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne tejto situácii informuje triedneho učiteľa, resp. riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole , ak bola dieťaťu nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestnym  RÚVZ, za  týchto podmienok  dieťa MŠ nenavštevuje.

            Organizácia a obsah predprimárneho vzdelávania

            • Prevádzka MŠ je od 6:30 do 16:30 hod.
            • Zákonný zástupca musí dieťa priniesť do MŠ od 6:30 do 8:00 hod.!  V priestoroch materskej školy sa zákonný zástupca zdržiava len nevyhnutný čas. Budova MŠ sa o 8.00 zamyká.! Vo výnimočných prípadoch po dohode s triednymi učiteľkami , môže umožniť dieťaťu vstup aj po tomto čase (vyšetrenie u lekára, zubára napr.)
            • Budova MŠ sa bude otvárať  popoludní o 14:30 hod.
            • Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel, prípadné meranie telesnej teploty deťom v rámci ranného filtra závisí od aktuálnej epidemiologickej situácie. Ak sa škola rozhodne vykonávať v rámci ranného filtra meranie teploty, túto nikde nezaznamenáva a nespracováva. Materská škola, v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na COVID-19), dieťa nepreberie.
            • Poverený zamestnanec je povinný pravidelne sledovať zdravotný stav detí a zamestnancov, zdržujúcich sa v zariadení so zameraním na príznaky respiračného ochorenia.
            • V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre deti organizuje v exteriéri, či už v areáli materskej školy, alebo mimo neho, podľa podmienok materskej školy.
            • Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.
            • Dieťa si umyje ruky bežným spôsobom pod dohľadom sprevádzajúcej osoby alebo zamestnanca materskej školy, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko– epidemiologickými nariadeniami.
            • Odpočinok detí bude prebiehať obvyklým spôsobom. Medzi lehátkami bude dostatočný odstup.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
            • Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Je potrebné dbať na to, aby si deti osvojili návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, ktorý zamedzuje prenos nákazy.
            • V zariadení sa neodporúča v čase mimoriadnej situácie organizovať žiadne spoločenské akcie - MDD, rozlúčky a besiedky a iné hromadné podujatia, pri ktorých dochádza k združovaniu väčšieho počtu osôb.
            • Pri podozrení na ochorenie COVID-19  postupuje materská škola podľa manuálu školského semaforu na školský rok 2021/2022, verzia 1.0 COVID Automatu schváleného vládou SR dňa 10.8.2021 a vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR zverejnených dňa 12.8.2021.
            • Zákonný zástupca je povinný uhradiť pravidelný mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov materskej školy (školné) - 15,00 € do 10 dňa v mesiaci.

            Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa,

            a. ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky,

            b. ak zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľovi základnej školy s materskou školou doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi,

            c. ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu,

            d. ktoré má prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako tridsať po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby, alebo rodinných dôvodov preukázateľným spôsobom,

            e. ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin, alebo bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku.)


            Tieto pokyny sa budú aktualizovať priebežne podľa pokynov a rozhodnutí príslušných orgánov .


            Na stiahnutie:

            Pokyny_upravujuce_podmienky_materskej_skoly_na_obdobie_skolskeho_roka_2021_2022.pdf

            Dokumenty na stiahnutie:

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Pisomne_vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.docx

            Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx


            V Trnovci nad Váhom 30.08.2021                                          Mgr. Miriam Žigová

                                                                                                               riaditeľka školy

          • Pokyny upravujúce podmienky základnej školy a školského klubu detí na obdobie školského roka 2021/2022

          •  

            Všeobecné informácie

            Pokyny rešpektujú   platné   zákony,   uznesenia   vlády   SR,   vyhlášky,   opatrenia a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR (ďalej len ÚVZ).

            Pokyny sú vypracovaný v súlade s dokumentom Školský semafor v školskom roku 2021/2022 - manuálom pre všetky druhy škôl a školských zariadení vydaného MŠVVaŠ SR dňa 17. augusta 2021.Bližšie informácie na https://www.minedu.sk/skolsky-semafor.

             

            ZÁSADNÉ PRAVIDLÁ

            V škole prebieha od 2. 9. 2021 riadne školské vyučovanie.

            Školy zostávajú otvorené vo všetkých farbách okresov.

            Podľa školského semaforu sa nebudú zatvárať školy, bude sa prerušovať len vyučovanie v triedach

            (pri výskyte COVID – 19 v danej triede).      

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia Covid-19 nesmie vstúpiť do priestorov školy.

             

            DOCHÁDZKA NA VYUČOVANIE JE PRE ŽIAKOV POVINNÁ.

            Rodič/žiak predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha č.1).

            Rodič môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť Potvrdenie o chorobe od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. V prípade podozrenia zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka zo strany rodiča, škola pristúpi k informovaniu miestneho príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

            DODRŽIAVAŤ PRINCÍP R O R – RÚŠKO, ODSTUP, RUKY.           

            Pred vchodom do školy sa neodporúča zhromažďovanie osôb. Pri vstupe všetkých osôb do budovy vydezinfikovať ruky dezinfekčným prostriedkom umiestneným pri vstupných dverách.

             

            VŠETCI ŽIACI A ZAMESTNANCI MUSIA MAŤ PREKRYTÉ HORNÉ DÝCHACIE CESTY POČAS CELÉHO VYUČOVANIA.

            V základných školách prebieha výučba všetkých predmetov, vrátane hudobnej výchovy. Aktuálne platná vyhláška ÚVZ SR stanovuje povinnosť nosiť rúško aj pri výučbe hudobnej výchovy.

            Telesná a športová výchova je povolená v exteriéri aj interiéri. V prípade priaznivých klimatických podmienok ju budeme vykonávať v exteriéri (školský dvor, okolie školy, park a pod.) formou, ktorá nepredstavuje zvýšené epidemiologické riziko prenosu infekčného ochorenia COVID-19.

            Žiaci na hodinách telesnej a športovej výchovy môžu cvičiť bez prekrytia horných dýchacích ciest.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti danej osoby (Príloha č. 1). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka a osôb definovaných v dokumente nižšie.

            Na  komunikáciu  externých  osôb  so  školou  počas  úradných  (stránkových)  hodín treba využívať dištančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod).

             

            ORGANIZÁCIA PRÍCHODU DO ZÁKLADNEJ ŠKOLY  02. - 06.09.2021

            Príchod od 07 25 hod. do 7 55 hod.

            1. ročník – 4.ročník,  špec. trieda – vchod A (hlavný vchod).

            5. ročník – 9.ročník – vchod B (bočný vchod k šatniam)

            Pri vchodoch budú vyučujúci a poverení zamestnanci preberať od zákonných zástupcov alebo žiakov Písomné   vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha č.1) a Oznámenie o výnimke z karantény (Príloha č. 2 – oznámenie vypĺňajú len dotknuté osoby).

            Dané tlačivá môže rodič odoslať aj cez Edupage – rodičovské konto, poprípade si tlačivá môže vyzdvihnúť 31.08.2021 na sekretariáte školy.

            Žiaka 1.ročníka môže v budove školy sprevádzať len jeden zákonný zástupca do 10.9.2021  pri dodržiavaní všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení a s minimálnym pobytom v budove školy!!!

            Ostatní žiaci vstupujú do budovy bez zákonného zástupcu.

            Slávnostné otvorenie s organizačnými pokynmi bude prebiehať v jednotlivých triedach do cca  9 00 hod. V tento deň prevádzka ŠKD a školskej jedálne nebude!

             

            Dňa 03.09.2021 (piatok)

            I.stupeň +špec.tr. – 1.-3.hod. triednická hod. a  4.hod. SJL

            do 11 30 hod. – žiaci I.A,B+ II.A

            do 11 40 hod. – žiaci III.A + IV.A+ špec.tr.

            II.stupeň - 1.-3.hod. triednická hodina. a 4. a 5.hod. podľa rozvrhu

             5.A   SJL  MAT

             6.A   ANJ  TSV

             7.A   MAT  SJL

             8.A   BIO   DEJ

             9.A   DEJ   BIO

             

            Dňa  6.9.2021 (pondelok) z dôvodu prerušenia distribúcie elektriny

            - žiaci I.stupňa a špec.triedy 4.vyuč.hodiny – do 11 40 hod. podľa prideleného rozvrhu

            - obed od 1130 hod. postupne s dodržaním zonácie jedálne

             - žiaci II.stupňa 5.vyuč.hodín – do 12 35 hod. podľa prideleného rozvrhu

            - obed od 12 20hod.

             

            POKYNY NA ZAISTENIE BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVIA ŽIAKOV

            Pre zákonných zástupcov

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky).
            • Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy. Žiaka I. ročníka môže v budove školy sprevádzať do 10.9.2021 vždy len jeden zákonný zástupca.
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Môže mu zabezpečiť aj vlastné dezinfekčné prostriedky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy  a školského klubu detí na školský rok 2021/2022.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie na Covid-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na Covid-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko- epidemiologické opatrenia (častejšie vetranie a dezinfekcia, častejšia kontrola dodržiavania protiepidemiologických opatrení zo strany žiakov, minimalizovanie premiestňovania žiakov z triedy s ostatnými triedami, atď.).
            • Povinnosťou rodiča je bezodkladné nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.
            • Rodič predloží škole Oznámenie o výnimke z karantény (Príloha č. 2). Riaditeľka školy tak v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie Covid-19 bude môcť uplatniť výnimku z karantény na tých žiakov, ktorých sa týka.
            • Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. V prípade potreby zabezpečenia starostlivosti o dieťa, rodič môže čerpať dovolenku alebo sa dohodnúť so zamestnávateľom na práci z domu (home office).

            Pre žiakov

            • Žiak si pri vstupe do šatní vydezinfikuje ruky.
            • V šatni sa prezuje, odloží veci do skrinky a bezodkladne prejde do triedy, aby sa minimalizovalo miešanie tried.
            • Pri príchode do triedy si opäť vydezinfikuje ruky.
            • Žiak si nechá rúško počas celého vyučovacieho dňa, ďalšie rúško si vymení podľa pokynov pedagóga.
            • Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy,
            • Žiak nemôže svojvoľne opúšťať triedu, prestávku bude tráviť vo svojej triede, prípadne v exteriéri.

            Organizácia stravovania v ŠJ

            • Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.
            • Žiaci i zamestnanci konzumujú stravu v jedálni školy.
            • V jedálni sa žiaci jednej triedy budú stravovať vždy spolu na určenom mieste, čím je zabezpečená zonácia priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.
            • Stravu vydáva personál spolu s čistým príborom. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory. Po stravovaní žiakov každej triedy prebehne dezinfekcia stolov.
            • Školské stravovanie bude zabezpečené v ŠJ iba pre žiakov a zamestnancov školy, ktorí sa na obedy prihlásia.
            • Obedy sa budú podávať od 11 40 hod. v časových intervaloch potrebných na vystriedanie skupín a následnú dezinfekciu priestorov ŠJ.
            • Každú zmenu zákonný zástupca nahlasuje vedúcej ŠJ podľa pravidiel dohodnutých na začiatku školského roku uvedených na zápisnom lístku!
            • Vstup zákonných zástupcov a sprevádzajúcich osôb je do školskej jedálne prísne zakázaný!
            • Pri vstupe do školskej jedálne si žiaci dôkladne vydezinfikujú ruky.
            • Žiaci pri čakaní na výdaj jedla dodržiavajú základné hygienicko-epidemiologické pravidlá – 2 metrovú vzdialenosť, rúško na tvári, po obdržaní jedla odchádzajú stravníci opätovne k svojmu stolu, kde si môžu dať dolu rúško z tváre na čas potreby, tzn. počas konzumácie jedla.
            • Obedy sa nevydávajú do obedárov!

            PREVÁDZKA ŠKD

            Ranné ŠKD bude v hlavnej budove, žiaci vstupujú cez vchod A. Pri príchode musia zazvoniť a následne si pri dverách vydezinfikujú ruky. Po prezutí idú rovno do svojej triedy. Na chodbách je zabezpečený dozor p. vychovávateľkami.

            Prevádzka poobedňajšej ŠKD bude v bežnom režime v budove ŠKD. Aktivity sa budú v závislosti od vhodných klimatických podmienok realizovať prevažne v exteriéri.

             

            Na stiahnutie:

            Pokyny_upravujuce_podmienky_zakladnej_skoly_a_SKD_na_obdobie_v_skolskom_roku_2021_2022.pdf

            Dokumenty na stiahnutie:

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx

            Pisomne_vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.docx

             

            V Trnovci nad Váhom 30.08.2021                                                 

                                                                                                                                      Mgr. Miriam Žigová

                                                                                                                                          riaditeľka školy

             

             

             

             

          • Zápisný lístok na stravovanie v školskom roku 2021/2022

          • Zápisný lístok stravníka je potrebné odoslať do 25.08.2021 do 10 00 hod. na mailovú adresu skolskajedalenzs@sgnet.sk alebo je možné si zápisný lístok prevziať osobne v ŠJ pri ZŠ.

            Ak zákonný zástupca neprihlási žiaka/dieťa na stravovanie do 25.08.2021 do 10,00 hod. nebude možné, aby sa žiak/dieťa stravoval prvý septembrový týždeň.

            Dodatočné prihlásenie bude možné priamo u vedúcej školskej jedálne ( žiak sa stravuje až od druhého septembrového týždňa).


            UPOZORNENIE !!!!

            k poskytnutiu dotácií na stravu bolo nevyhnutné predložiť škole do 26.07.2021 dané dokumenty:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (ŽM),
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. 

            Deti v ŽM, ktoré zákonný zástupca dodatočne nahlási a predloží potvrdenie do 06.09.2021 budú oprávnené na poskytnutie dotácie na stravu až od mesiaca október 2021.


            Zápisný lístok na stravovanie si môžete stiahnuť tu:

            Zapisny_listok_stravnika_skolsky_rok_2021__2022.docx

            Zapisny_listok_stravnika_skolsky_rok_2021__2022.pdf

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Trnovec nad Váhom 302
        • +421 x 0317781290 alebo +421 x 0317781296
        • Školská č.302 92571 Trnovec nad Váhom Slovakia
        • 37 863 665
        • Nevyžiadanú poštu nevraciame späť!
        • školská jedáleň - 0911 866 467
        • Materská škola adresa: č. 575, 925 71 Trnovec nad Váhom telefón: +421 x 0317781386; 0911 980 820
        • https://www.facebook.com/skola.trnovec
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje